onsdag 23 april 2008

Paraply-präster & rumänska gatuhundar


Läser idag på Dagen.se om ett vilt handgemäng mellan ett gäng armenier och en grekisk-ortodox präst, som nyligen utspelade sig i den heliga Gravkyrkan i Jerualem. Enligt utsago så började det hela med att den grekiskt-ortodoxa prästen bröt mot någon rövhelig regel som kallas för "sakernas tillstånd" (Ingen aning om vad som menas med detta, och det förtäljer inte heller historien) I vilket fall så svarade de besökande armeniska prästerna med att helt sonika fälla grek-ortodoxen till marken och ge han ett ordentligt kokt stryk à la mellanöstern.

Självklart var ju inte detta första gången som de båda paraplygrupperna drabbade samman. I vintras pucklade dem på varann med kvastar under den årliga julstädningen av Födelsekyrkan i Betlehem.

Till sist vill jag skänka en tanke till den ideella organisationen "Hundhjälpen", som kom på den geniala idén att släpa sig med en rumänsk gatuhund till Sverige. Hunden var naturligtvis smittad av diverse dödliga sjukdomar, och man misstänker nu att flera hundar smittats av den nysvenska rackaren.

Inga kommentarer: